tiistai 6. elokuuta 2013

Lolita taipaleeni

Ajattelin aloittaa bloggaamisen täällä kertaamalla taipalettani lolitan kannalta niin vaatteiden kuin ajatuksien ja mielipiteiden kannalta.Tämä kuva taitaa olla ensitodisteita "lolitastani", kun aloitin sen. Päälläni on bodylinen paita, joka edelleen löytyy vaatekaapistani. Hame on ihan kirpputorilta hankittu röyhelöhame. Tiesin kuvaa ottaessa, että asu ei ollut puhdasta lolitaa, mutta kuitenkin mielestäni olin onnistunut hyvin sitä jäljittämään. Nolottaa edelleen alkuvaiheen keltanokkaisuus. :D


Eikä jatko edelleenkään hohdokas ollut, mutta sentään eteenpäin oltiin menty. Mekkojen ja hameiden alle oli ilmestynyt alushame, vaikka kovin puffu se ei ollut. Alussa lisäksi minulla oli lolitassa ihanteena: röyhelöt ja rusetit. Kunhan se vain on söpöä! Lisäksi hinnalla ei ollut väliä, mielestäni mikä tahansa tuohon röyhelö+rusetti kategoriaan kuuluva sopi, sehän vaan oli hyvä että halvalla sai jotain söpöä!


 Ja yksi todisteista siitä oli tämä bodylinen mekko. Se oli pakko saada koska herkkuprintti. Ensimmäinen lolitamiitti jännitti. Pelkäsin kovasti, että minua ei oteta joukkoon mukaan. Pelko juurtaa aikaisemmista samankaltaisista tilanteista. Lisäksi pelkäsin sitä, että minut leimataan anime wannabe lolitaksi luettuani netistä jotain juttuja, miten lolitat inhoavat tyylin yhdistämisestä animeen ja poikotoivat siksi koko aiheen. Pelko oli aivan turha, muistaakseni juttelinkin animesta muiden innokkaiden kanssa mielin määrin.:D Kuvassa näkyy lisäksi ensimmäinen brändituotteeni eli metan herkkuhame.


Jossain vaiheessa päätin alkaa panostaa lolitavaatteisiini ja ensimmäinen kalliimpi vaatteni oli Ventovirin tekemä mekko. Harmillista vain että mekon kantaja ei edelleenkään osannut laittaa hiuksiaan nätisti.

Lolita ensimmäisinä vuosina sekä lannisti että nosti itsetuntoani. Aloin laittautumisen myötä tuntea itseni kauniimmaksi ja lisäksi miiteissä ja netissä sain jutella samankaltaisieni ihmisten kanssa. Koin vihdoin löytäneeni monien kokeilujen jälkeen tyylin, joka sopi minulle ja mihin voisin pukeutua pitkään. Kuitenkin arki eli lähinnä koulun käynti taas masenti, kun silloiset luokkakaverini eivät ymmärtäneet minua laisinkaan ja lolita räikeydessään ei sitä asiaa auttanut. Nyt jälkeenpäin ajateltuna eihän se minun eikä lolita tyylinkään vika ollut, vaan heidän nirppanokkien. Myöhemmin sainkin kavereita lolitaporukan ulkopuolelta, jotka arvostavat tyyliäni vaikka eivät itse siihen koskaan tule pukeutumaan. :)Ensimmäinen brändimekkoni metan rabbit cafe. Hetken mielijohteesta huolimatta se oli aivan loisto-ostos.

Lolitaan kuuluu luonnollisesti miittailu. Aktiivisesti toimin Tampereella, mutta myös Oulussa, Hämeenlinnassa ja Ruotsissa ollaan käyty. :)


Olen tavannut siis monta lolitaa matkani varrella ja jokainen kohtaaminen on ollut mieluisa. :) Aina kaikkien kanssa en ole kerennyt kovin paljon juttelemaan ja joskus ikävä kyllä sortuu juurtumaan kaverin helman viereen. Mutta toivottavasti uusia tilaisuuksia koittaa myöhemmin. :)
Onko brändi vastaus lolitan onneen? Kyllä ja ei. :D On totta, että brändeillä on ihania printtejä, joita ei muuten saa (vasemmalla lempiprinttini babylta chained berry memoir), mutta tyylikkäitä ja onnistuneita asukokonaisuuksia saa kanssa laadukkailla off brändeiltä (myös bodarilta!). Ennen lolita ihanteessani oli rusetit ja röyhelöt, nyt koen mielenkiintoisen, hyvin kootun, vaivaa nähdyn ja laadukkaan kokonaisuuden tärkeimmäksi ihanteeksi. Nykyisin yritän pukeutua varpaista ylinpään hiuskiukuraan saakka mahdollisimman huollitellusti. Olen oppinut näiden vuosien aikana edes jotenkin laittamaan hiuksiani ja meikkaamaan. Tämä on auttanut minua myös lolita tyylin ulkopuolla.
Gothic?Classic?


Sweet?


Kaikki nämä käy! Oikeastaan pidän sweet-classic sekoitusta (kuten nämä pari kuvaa hieman sitä ovatkin) ja gothic tyylistä eniten. Oikeastaan räikeä OTT-sweet ja hammasta koskee koska liian makeaa- sweet eivät sovi minulle. Pidän kuitenkin tyyleistä, kuhan ne ovat jonkun toisen päällä. :D Haluaisin vielä mennä syvemmin myös gothicin ja classicin maailmaan, johon ehkä myöhemmin on mahdollisuus. :)Mitä lolita minulle on? Vaikka lolita on vain tyyli, on se antanut minulle enemmän kuin vaatteita. Olen sen myötä kohdannut ihmisiä, saanut ystäviä ja kohottanut itsetuntoani (ja myönnetään naisena, että materia tekee myös onnelliseksi :D).Ja entä nyt, mitä seuraavaksi? Ei, taipaleeni ei jää tähän. Paljon ideoita toteuttamatta ja paljon opittavaa. Ehkä näemme sen ajan myötä. :)3 kommenttia:

 1. aw c: Olet hyvin kaunis jokaisessa kuvassa, ja rakastan edelleen tuota "Gothic?" alatekstillä varustettua mekkoa ♥ pöllin sen siulta >:3 *mitä olen stalkannut vanhaa blogiasi aika alusta, herran jestas kuulostan ihan vanhalta kääkältä joka stalkkaa nuoria neitoja xD...*
  o u o miulla on muuten samanlainen hame, mikä siulla tuossa ekassa ''epäpuhtaassa-lolitassa'' on Cx
  Lolita harrastaja ystäväni kysyi mistä sen olin hommannut, nolona piti todeta että kokoasu (alushame, paita ym. myös) oli kirpparilta ostettua. ohmy. mitämie selitän)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, kiitos, tästä ihan punastuu. *blush* Kiva kun tulit "stalkkaamaan" tännekkin. :D

   Poista
 2. aivan ihania kuvia !!!1

  VastaaPoista