maanantai 7. lokakuuta 2013

Hoito-ohje kuiville huulilleSyksyn tullessa olen huomannut ikävän vaivan itselläni: huulien kuivumisen ja niiden pureskeleminen. Vaiva jatkuu yleensä koko talven joka päivä, joten se on oikea riesan aihe. Ajattelin taas ottaa vanhat niksit esiin ja etsiä uusia mahdollisia keinoja. Ajattelin sitten, että miksipä en jakaisi näitä tännekin, tästä saattaa olla hyötyä muillekin. :)
 

SyyHuulien kuivuminen ja suunpielien lohkeaminen johtuu yleensä pakkasesta, kuivasta ilmasta, tuulesta ja huulien jatkuvasta nuolemisesta. Syynä voi olla erityisesti B2- vitamiinin puutos, mutta myös A-, C- ja E- vitamiinit ovat tärkeitä vitamiineja huulille. Myös raudan puute saattaa johtaa huulien kuivumiseen.


Hoito

HuulirasvaKaupoista löytyy monenlaisia merkkejä ja versioita huulirasvoista. Kuitenkaan kaikki huulirasvat tai -voiteet eivät ole hyviä huulillesi. Kannattaa siis ennen huulirasvan ostamista lukea tuoteseloste kunnolla läpi.

Huulet tarvitsevat kosteutta ja suojaa ja näitä on huulirasvan luvattava. Hyvissä huulirasvoissa löytyy A- ja E-vitamiinia, aloe veraa ja kollageenia. Lisäksi hyvän huulirasvan pitäisi sisältää aurinkosuojakerroin 15 ja mehiläisvahaa, fenolia tai vaseliinia.

Pelkkä vaseliini on itsestään turvallinen ja tehokas. Se tekee kalvon huulten pinnalle ja estää kosteuden haihtumista.

Huulirasvoissa olisi hyvä välttää väriaineita, hajusteita sekä eteerisiä öljyjä, kuten mentholia, eukalyptusöljyä ja teepuuöljyä. Jos iho on rikki, eteerinen öljy kirvelee huulilla.

Jos huulesi ovat todella kuivuneet ja kipeät, voit laittaa nukkumaan mentäessäsi bebanthenia huulillesi.

Muista että pelkkä huulirasva ei välttämättä hoida huuliasi kuntoon!

RuokavalioHyvä ruokavalio edistää huulten pysymisen kunnossa. Lisäksi on muistettava juoda  tarpeeksi vettä ja varmistaa, että saat tarpeeksi A-, B-, C- ja E- vitamiineja ja rautaa. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota vihreän syöntiin, jos huulipielesi rohtuvat (anopin neuvo).


Huulten kuorinta


Vaikka kaikki eivät tue huulten kuorintaa, itse koen sen itselleni tarpeelliseksi. En pysty hetkeäkään pureskelematta, jos huulillani on vähänkään kuivaa ja irtoutunutta ihoa. Mielestäni siis on parempi kuoria se iho pois kuin repiä huulet rikki.
Huulet voi kuoria aamuisin hampaiden harjausten yhteydessä hammasharjalla. Toinen suosittu keino on kuorruttaa huulet hunajalla: poista kuollut iho pois (vaikka sillä hammasharjalla), lisää huulillesi hunajasokeriseos hennoin liikkein, anna vaikuttaa ja pese pois.

Kuorimisen jälkeen lisää huulivoidetta!

Anna huultesi olla mahdollisimman paljon rauhassaEli älä pure tai nuoleskele huuliasi. Nuolimen voi tuntua hetken hyvältä, mutta tosiasiassa se kuivattaa huuliasi entistä enemmän.
MeikitMeikit saattavat kuivattaa ihoa ja myös huuliasi. Ennen huulipunan laittamista kannattaa rasvata huulet ja antaa vaikuttaa hetken. Huulipunissa on myös eroja, jotkut kuivaavat mutta jotkut jopa kosteuttavat paremmin kuin jotkut huonot huulirasvat! Joten kiinnitä myös huulipunan tuoteselosteeseen huomiota.

Ennaltaehkäisy

Jos huulesi ovat kunnossa, ne vaativat silti hoitoa, jotta huulesi eivät kuivuisi. Neuvot sopivat suurimmaksi osaksi myös siis teille, jolla huulet ovat kunnossa.Terveelliset huulet ovat kauniin näköiset. Kuivuneiden huulten päälle on vaikea laittaa huulipunaa ja eivät näytä yhtä hyvältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti