keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Pitkät hiukset eivät ole rasite vaan etu

 Mielestäni lolitassa myös hiukset ovat tärkeässä roolissa. Ne huolittelevat asun ja ehkä tuovat lisää jujua siihen. Siksi on ikävää nähdä laittamattomia hiuksia lolitoilla. Joihinkin asuihin ne sopii, mutta laitettu sopisi vielä paremmin. Monet valittavat, etteivät osaa. Moni kampaus syntyy tältä tumpelopeukaloltakin ja siksi uskon, että kyllä jokainen edes jotenkin hiukset osaa laittaa. Kihartaminen on asia erikseen, se myönnettäköön. Se laji on vielä minunkin petrattava. Ja tekemällä oppii, eihän sitä opi jos ei edes kehtaa yrittää!

 Keräsin tähän blogiin vanhoja kampauksiani. Ehkä ne inspiroivat teitäkin laittamaan hiuksia!Tupeeratut ponihännät. Kiharuutta on tullut edellisenä päivänä pidetyistä leteistä. Tähän lettikampaukseen tarvitset letittää hiuksesi yhdelle tai kahdelle letille (korvien yläpuolelta) ja viedä se/ne toiselle puolelle päätä. Kiinnitä pinneillä ja koritstele. Helppoa! Tähänkin tarvitsee vain letittää hiukset molemmin puolin päätä. Sitten vain letti kiinnitetään letin juureen pinneillä.Voit taiteilla ilman mitään erityisempiä keinoja letit etusuuntaan.. ... tai leveyssuuntaan. Jos haluat muotoilla letit oikein pyöreiksi, voit käyttää apuna jotain vahviketta (esim rautalankaa :D). Kampaus kahdella letilläkin on erinomainen kampaus lolita-asuun. Tai yksi sivuletti.
 Pelkät ponihännätkin riittävät. Tämän helpommaksi ei voi mennä! Hiukset voi kihartaa koko matkan pituudelta... ... tai ihan vain latvoista. Etenkin pitkillä hiuksilla pelkkien latvojen kihartaminen säästää aikaa.
Hienot nutturat olen kokenut itselleni vielä vaikeiksi. Mutta nutturan voi helpostikin tehdä! Ensiksi sinun pitää tehdä ponihäntä pään yläpuolelle (taakse tai keskelle päätä, missä kohdassa sen haluat olevan), mutta jätät kuitenkin viimeisen vedon vetämättä.  Viimeisellä vedolla jätätkin ponihännän silmukalle. Tällöin saat vieterin vetämällä silmukan reunoista.Vie silmukan sisälle ylimääräiset hiukset ja kiinnitä reunat pinneillä. Ja sitten hirmuisesti hiuslakkaa!Samalla tavalla olen tehnyt tämän kampauksen, mutta tenkin niitä kaksi ja ennen silmukan tekemistä tupeerasin hiukset. Silloin saa nutturat muhkeammaksi!
Hiuskoristukset kanssa viimeistelevät lolita-asun! Muista kuitenkin, että joskus liian vähän on parempi kuin liian paljon (paitsi OTT- lolitassa :D).

Tästä blogista voi vielä etsiä inspiraatiota. Tulen varmasti kokeilemaan tuolta kampauksia!


Saatan joskus inspiroitua jonka kampauksen avulla, jonka ympärille teen lolita-asukokonaisuuden. Nykyään koen, että pitkät hiukset eivät ole rasite vaan etu, koska pitkien hiuksien ympärille saa tehtyä monenlaisia kampauksia!

4 kommenttia:

 1. Pitkissä hiuksissa on se kiva puoli, että niitä on helpompi laittaa ponnareille, kihartaa jne jne jne, mutta toisaalta kun itse toisinaan käytän peruukkiakin, niin käytännöllisempää olisi leikata samantien polkka itselleni. Toistaiseksi en ole raaskinut, koska pitkät hiukset pidemmän päälle ovat käytännöllisemmät.

  Hiusten laittaminen ei edes vaadi kamalasti aikaa, eikä hiuksille aina tarvitse tehdä mitään super erikoista. Se että huolehtii, että hiukset on harjattu auki, mahdollinen otsatukka suoristettu, sekä tilanteen mukaisesti koristeltu jollain asuun sopivalla hiuskoristeella tekee kokonaisuudesta jo paljon paremman.

  Mutta kivoja kuvia eri kampauksista, itse innostuin eniten letitetyistä versioista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^^

   Peruukit ovat mielestäni silloin käteviä, jos aikaa tosiaan todella vähän tai jos peruukin väri tai malli poikkeaa huomattavasti omista hiuksista. Saa vaihtelua näin ilmeeseen tai juuri oikeanlaiset hiukset asukokonaisuuteen (jos esim. hakee todellä överiä OTT). :) Toisaalta, itselleni en pysty kuvittelemaan peruukkia, mielestä kun omat hiukset ovat nätimmät (mutta mielestäni joillekin ihmisille peruukki sopii ku nenä päähän). Tosin lisäkkeitä voisin käyttää (haaveillut joskus etuhiuksi clipsistä).

   Tosiaan, hiusten laittaminen voi olla myös nopeaa. Sen takia tykkään suosia noita lettikampauksia, koska niihin ei mene kuin hetki verrattuna kihartamiseen, mihin saattaa mennä yli tunti. Itselle pelkkä harjaus ja suoristaminen ei riitä, sillä menee vain hetki ja ne villiintyvät. Ja silti koen, että se ei riitä. Mutta siis, jos joku muu on suoristanut hiuksensä nätisti ja koristellut hiuksensa, koen että hiukset on laitettu. Pelkkä harjaaminen ei minulle riitä, ellei hiukset ole luonnostaan suorat (anteeksi, jos olen jyrkkä, mutta tämä on mielipiteeni).

   Poista
 2. itseäni kirotuttaa, kun kasvoni ovat malliltaan todella kapivat, ja niille ei oikein sovi mitkään kummemmat kampaukset :c (luonnostaan saakelin kiharat ja tuuheat hiukset myös hankaloittavat asiaa :c) mutta tosi hienoja kampauksia siulla :D sopiivat tosi hyvin~!

  VastaaPoista